Col·laboració d'emergència amb La Raposa

La Raposa del Poble Sec, cooperativa de treball transfeminista i antiespecista, és un projecte iniciat l’abril de 2017 i que en aquests dies fa tres anys en una situació delicada.

A causa de la crisi causada per la pandèmia global de COVID-19, ens hem vist obligades a tancar, cancel·lant els esdeveniments programats per als pròxims mesos i les activitats productives que donen viabilitat al projecte, i que són el suport econòmic de les que hi treballen i hi col·laboren. Les mesures imposades pel Real Decreto no cobreixen les necessitats de totes aquestes persones, és per això que fem una crida a la solidaritat de les xarxes.

 

Situació actual

La Raposa és una llibreria feminista i és un bar vegà, un espai on es genera reflexió política, es comparteixen experiències i es gesten projectes, amistats i amors, fent èmfasis en el fet que siguin lliures de violències masclistes i de maltractament animal. Però no sols és un lloc de trobada on compartir-nos; és també un node en el teixit transfeminista del barri de Poble Sec i la ciutat de Barcelona, un lloc de visibilització i suport a projectes laborals i artístics de dones i persones sexe-gènere dissidents que el sistema heteronormatiu capitalista no recolza ni defensa. La Cooperativa és a més una font d’ingressos econòmics estables per a diverses llars i puntuals o discontinus per a moltes altres persones, a més de ser també part del seu suport emocional i vivencial.

Sabem que són temps difícils i que són moltes les persones i col·lectius que s’han vist afectades per aquesta crisi sanitària i capitalista; a nosaltres com a totes, ens va agafar per sorpresa, veient-nos obligades a tancar el local el divendres 13 de març. La viabilitat econòmica de la Cooperativa es basa exclusivament en les activitats que es realitzen en el local: la venda de llibres i fanzines i la venda de productes vegans en el bar acompanyen productivament als esdeveniments que programem a la sala, la majoria dels quals són gratuïts i accessibles a tot el públic. Amb el local tancat, els ingressos que sustenten la viabilitat de la Cooperativa, desapareixen.


Economia feminista

Les insuficients solucions proposades per les diferents administracions ajuden a cobrir algunes de les despeses que suposa gestionar una cooperativa de treball com la nostra, però no tots i no de manera horitzontal. Per això, les sòcies i les treballadores hem decidit col·lectivitzar tot allò que puguem aconseguir, repartint-ho de manera més equitativa entre totes nosaltres, responent així a les diverses necessitats, independentment que estiguin regulades o no pel sistema. Creiem fermament que l’economia feminista ha de plantejar solucions més enllà de les que els estats ens ofereixen, i és per això que apostem per un model laboral i vivencial que posi realment les vides en el centre.

Per tot això, i perquè confiem en les xarxes de suport mutu, hem creat aquesta campanya de finançament col·lectiu, i convidem a qui vulgui i pugui, a col·laborar en la sostenibilitat de la Raposa fins que tornem a obrir l’1 de Juny.


Ingressos obtinguts

Els ingressos que obtinguem seran per:

  • Despeses fixes del local (lloguer, subministraments i quotes inajornables) per als mesos de març, abril, maig: 4270 €
  • Complement per a arribar a cobrir un sou de subsistència mensual de 500 € per a cadascuna de les sis treballadores actives durant març, abril i maig: 1765 €
  • Percentatge estimat per a la plataforma Gofundme (que cobra una comissió per transacció habitual del 2.9% més 0.30 $ per donatiu per a processar targetes de crèdit i transferir fons d’una manera segura): 265 €

Altres maneres de col·laborar

Existeixen moltes maneres de col·laborar: econòmicament n’és una, però si no, compartir la nostra campanya a les teves xarxes socials o parlar d’ella a reunions virtuals amb amigues, familiars, col·legues de projecte, també ens ajudarà a tornar a posar de nou en marxa La Raposa.

Ens han llevat l’espai públic però no la capacitat d’afectar-nos, trobar-nos i cuidar-nos, fins i tot a la distància.


Recompenses

Com a forma d’agraïment simbòlic, proposem les següents recompenses:

  • Totes les persones que col·laborin i vulguin apareixeran en el nostre web.
  • Entre les donacions de més de 25 € rifarem un sopar anti-romàntic per a tres.
  • Entre les donacions de més de 50 € rifarem un lot amb productes de la Raposa.

La Raposa és casa

Per a moltes, La Raposa és casa, i nosaltres volem que continuï sent-ho. Que continuem donant-li vida, omplint-la de riures, experiències i aprenentatges col·lectius. I perquè això continuï succeint, necessitem cobrir les despeses del local per a poder tornar a obrir quan la pandèmia passi.

Esperem que totes estigueu bé, que la vostra gent pròxima, les amistats i la família, la triada i la consanguínia, estiguin bé. Esperem que la por, la incertesa i la distància no ens paralitzin, que sapiguem escoltar-nos i acompanyar-nos davant aquesta situació de crisi, i que sapiguem reconstruir a poc a poc, amb decisió i fermesa, tot el que ens cau, donant-nos la mà i mirant-nos als ulls. Perquè entenem que aquesta ha de ser una oportunitat per a replantejar-nos el món en el qual vivim, les relacions que en ell es fan i els models de convivència que totes habitem, i veiem que d’aquesta, només sortim si ho fem juntes.

Estem desitjant trobar-nos de nou i poder gaudir juntes de l’espai, així que aprofitarem aquests dies de confinament per a programar noves activitats amb les quals compartir-nos i gaudir.


Les raposes us donem les gràcies i esperem veure-us aviat a totes!

 

#quedamosenlaraposa

--- La Raposa · Bar vegà & Llibreria Feminsta · C/Tapioles 47 · Barcelona---

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?